Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) Ambilan Tahun 2019 - Kerjaya Harian

Breaking

Friday, June 21

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) Ambilan Tahun 2019

Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) telah menawarkan jawatan kosong. Maklumat kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Laman Sesawang Kerjaya Harian hanya menyiarkan untuk memudahkan permohonan anda.

Cara permohonan di Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)

Borang permohonan bagi jawatan di sektor kerajaan dan swasta jika anda berminat seperti :-


1. Pembantu Tadbir Perkeranian & Operasi N19
2. Pembantu Pengurusan Murid N19
3. Penyelia Asrama N19
4. Pemandu Kenderaan

Panduan Memohon Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)

PERMOHONAN

Permohonan untuk jawatan diatas dibuka sepanjang tahun. Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat melalui sistem Online SPA melalui pautan dibawah. Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas.

Sekiranya anda, seorang Warganegara Malaysia yang cukup syarat kelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan adalah dipelawa untuk memohon bagi
mengisi kekosongan jawatan tetap atau kontrak yang diiklankan.


Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut
Berperwatakan menarik
Berpengetahuan am
Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain


Kelebihan

Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
Cuti Tahunan
Cuti Sakit dan lain-lain

Bagaimana Memohon

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.