Kekosongan Jawatan Kerajaan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Ambilan Ogos 2019 - Kerjaya Harian

Breaking

Wednesday, July 24

Kekosongan Jawatan Kerajaan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Ambilan Ogos 2019


Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah menawarkan jawatan kosong latihan separa perubatan melalui SPA. Maklumat kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Laman Sesawang Kerjaya Harian hanya menyiarkan untuk memudahkan permohonan anda.

Borang permohonan Jawatan Kosong di SPA

Borang permohonan bagi jawatan di sektor kerajaan dan swasta jika anda berminat seperti :-


Cara permohonan Jawatan Kosong di SPA

1.) Layari laman web rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.

Link Portal Rasmi SPA di bawah.2.) Masukkan ID dan kata laluan.
3.) Sekiranya anda belum ada akaun, cipta ID dan kata laluan anda.4.) Setelah berjaya masuk, pilih Borang Permohonan Pekerjaan.5.) Isi borang tersebut dengan lengkap dan betul. (Letakkan Separa Perubatan pada jawatan dipilih)6.) Tekan butang ‘simpan’.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas.

Sekiranya anda, seorang Warganegara Malaysia yang cukup syarat kelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan adalah dipelawa untuk memohon bagi
mengisi kekosongan jawatan tetap atau kontrak yang diiklankan.

Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut
  • Berperwatakan menarik
  • Berpengetahuan am
  • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain

Kelebihan
  • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
  • Cuti Tahunan
  • Cuti Sakit dan lain-lain


BAGAIMANA MEMOHON
Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.