Cara daftar I-Sinar Pengeluaran KWSP - Kerjaya Harian

Breaking

Tuesday, December 22

Cara daftar I-Sinar Pengeluaran KWSP

 


Sudah sampai masanya hari yang ditunggu bagi semua pencarum KWSP mendaftar I-sinar proses mengeluarkan simpanan KWSP akaun 1. Kami akan berkongsi cara mendaftar I-sinar.


Langkah pertama anda kena masuk website rasmi isinar.kwsp.gov.my untuk memulakan proses mendaftar lalu akan muncul tampilan seperti ini.Masukan nombor Mykad/MyPR lalu masukan nombor depan telefon contohnya nombor depan kamu 013, 014, 012, 017, 010, 011 atau 016 dan sebagainya, lalu masukanIsi Nombor OTP yang diterima melalui SMS dan Tekan SAHKAN OTP ataupun jawap Soalan keselamtan untuk pengesahan. Tetapi kami cadangkan menggunakan nombor telefon lebih mudah.Tetapkan amaun pilihan berapa yang hendak kamu keluarkan duit KWSP.
Lengkapkan Maklumat Pemohon yang wajib diisi seperti Nama Penuh seperti dalam Kad pengenalan anda serta nombor Kad pengenalan.
Seterusnya Tetapkan bayaran bulan pertama dan tekan teruskan lalu akan muncul Tampilan seperti ini.Lengkapkan Maklumat Pembayaran dan tekan Teruskan maka akan muncul seperti ini.


Jika tampil seperti ini maka permohonan anda sudah diterima dan akan di proses. Permohonan anda boleh di semak mulai 4 Januari 2021 tahun depan semoga permohonan anda diterima amiin..

No comments:

Post a Comment